Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5071
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13655
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7716
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5071
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13655
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7716
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączę i zagniatam aż powstanie plastyczne ciasto. Ciasto przykrywam ściereczką i pozostawiam pod przykryciem w ciepłym miejscu na godzinę.
Wyrośnięte ciasto dzielę na 8 części. Z każdej formuję bułeczkę i pozostawiam pod przykryciem w ciepłym miejscu na kolejne 45 minut.
Wyrośnięte bułeczki nacinam według uznania. Piekę 15 minut w 200 stopniach C.