Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34055
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1189
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113531
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34055
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1189
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113531
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączę i zagniatam aż powstanie plastyczne ciasto. Ciasto przykrywam ściereczką i pozostawiam pod przykryciem w ciepłym miejscu na godzinę.
Wyrośnięte ciasto dzielę na 8 części. Z każdej formuję bułeczkę i pozostawiam pod przykryciem w ciepłym miejscu na kolejne 45 minut.
Wyrośnięte bułeczki nacinam według uznania. Piekę 15 minut w 200 stopniach C.