Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Korzenne bułeczki"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4280
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 71
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 391
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4280
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 71
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 391
Składniki
Drożdże utrzyj z łyżką cukru, mąki i mleka. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Roztop i ostudź 15 dag masła.
Pozostałą mąkę połącz z zaczynem, resztą mleka i cukru (5 dag odłóż). Dodaj jajka oraz szczyptę soli, wlej masło. Zagnieć gładkie ciasto. Przykryj je ściereczką i odstaw na godzinę. Podziel na dwie części, rozwałkuj. Każdy płat polej resztą rozpuszczonego masła. Posyp pozostałym cukrem i cynamonem, zroluj. Pokrój w plastry. Piecz 30 min w 180 st.
12 porcji, czas 60 min; porcja – 240 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety