Tanie gotowanie:proste i tanie kotlety z bułki tartej, jajek i przypraw. Pomysł na "eleganckie" podanie pieczywa do obiadu:) W smaku trochę przypominają kotlety sojowe. Mogą być podawane z różnorakimi sosami: czosnkowym, bolońskim, grzybowym, leczo lub gulaszem.
Kotleciki z bułki tartej
Składniki
- jajka 3 szt
- bułka tarta ok. 3 łyżki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- czosnek granulowany do smaku
- słodka mielona papryka do smaku
- olej do smażenia
Składniki
- jajka 3 szt
- bułka tarta ok. 3 łyżki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- czosnek granulowany do smaku
- słodka mielona papryka do smaku
- olej do smażenia

Etapy przygotowania
Jajka rozbijamy i mieszamy widelcem. Dodajemy bułkę tartą, przyprawy do smaku i dokładnie mieszamy - masa powinna być na tyle gęsta by łatwo dało się formować kotlety, które nie będą się rozpadały podczas smażenia. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco.

Przepis w Waszym wykonaniu (7)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Przyprawy
- Pierogi
- Dla zdrowia
Odsłon: 185

Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Warzywa
- Nabiał
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 240

Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 113
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Przyprawy
- Pierogi
- Dla zdrowia
Odsłon: 185

Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Warzywa
- Nabiał
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 240

Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 113



Składniki
- jajka 3 szt
- bułka tarta ok. 3 łyżki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- czosnek granulowany do smaku
- słodka mielona papryka do smaku
- olej do smażenia
Jajka rozbijamy i mieszamy widelcem. Dodajemy bułkę tartą, przyprawy do smaku i dokładnie mieszamy - masa powinna być na tyle gęsta by łatwo dało się formować kotlety, które nie będą się rozpadały podczas smażenia. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco.