Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewne zapytacie, dlaczego w chlebowej panierce? No fakt, wygląda jak bułka tarta, jednak przygotowaliśmy ją z suszonego i zmielonego chleba. Oczywiście ekologicznego, który możecie kupić w żarskiej Spiżarni.
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 19
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 31
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 389
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 110
Kolorowe ciasteczka korzenne, udekorowane kolorowym lukrem i ozdobami.
Odsłon: 96
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 19
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 31
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 389
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 110
Kolorowe ciasteczka korzenne, udekorowane kolorowym lukrem i ozdobami.
Odsłon: 96
Składniki
Chleb kroimy w kostkę (dzięki tej metodzie szybciej ususzymy i łatwiej zmielimy), suszymy w temperaturze 70°C przez 2, 3 godziny. Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z mlekiem (z dodatkiem soli i pieprzu), następnie w zmielonym chlebie. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła, z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.