Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewne zapytacie, dlaczego w chlebowej panierce? No fakt, wygląda jak bułka tarta, jednak przygotowaliśmy ją z suszonego i zmielonego chleba. Oczywiście ekologicznego, który możecie kupić w żarskiej Spiżarni.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14580
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14580
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Składniki
Chleb kroimy w kostkę (dzięki tej metodzie szybciej ususzymy i łatwiej zmielimy), suszymy w temperaturze 70°C przez 2, 3 godziny. Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z mlekiem (z dodatkiem soli i pieprzu), następnie w zmielonym chlebie. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła, z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.