Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu :)
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3865
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 108
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 420
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 121
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 54
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3865
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 108
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 420
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 121
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 54
Składniki
Składniki : 50g drożdży 4 szkl mąki 1 szkl śmietany 18% 200 g masła 2 żółtka 1 czubata łyżka cukru pudru szczypta soli dodatkowo : cukier puder mleko do posmarowania rogalików
Przygotowanie : Drożdże bardzo dokładnie mieszamy ze śmietaną. Mąkę przesiewamy wraz z solą na stolnicę. Dodajemy posiekane masło, śmietanę, żółtka, cukier puder, a następnie krótko zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy całość na 3 części i rozwałkowujemy na kształt koła, a następnie dzielimy na 8 trójkątów. Kładziemy nadzienie i zwijamy ciasto formując rogalik. Rogaliki układamy na natłuszczonej blaszce, smarujemy mlekiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170st. C ok. 20 - 25 min, a zależności od wielkości rogalików. Ostudzone obsypujemy cukrem pudrem.