Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was kprzepis na pyszne rogaliki, niezwykle kruche i słodkie. Są tak pyszne, że bardzo szybko znikają z talerza. Upieczcie, a przekonacie się jak są dobre. Dodam, że bardzo dużo ich wychodzi. Budyń i kruche ciasto to doskonałe połączenie. Bardzo polecam. Zapraszam :)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 240
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4929
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4821
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44857
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 479
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 240
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4929
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4821
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44857
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 479
Składniki
Budyń: W połowie mleka rozpuszczamy budynie, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń studzimy.
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto.
Formowanie rogalików: Ciasto dzielimy na części, następnie wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną na okrągłe placki, dzielimy je na trójkąty, na każdy nakładamy porcję budyniu i zwijamy formując rogaliki. Tak postępujemy do wyczerpania składników.
Pieczenie: Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 30 minut.
Podanie: Upieczone rogaliki oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. Z przepisu wyszło i dwie i pół blaszki rogalików.