Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki rozpływają się w ustach. Znikają z talerza zanim ostygną.
Królowa grilla :)
Odsłon: 31
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 26
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 15
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 207
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 175
Królowa grilla :)
Odsłon: 31
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 26
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 15
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 207
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 175
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone schłodzone masło, żółtka, cukier puder, jogurt i szczyptę soli. Zagnieść ciasto i owinąć w folię spożywczą. Włożyć na pół godziny do lodówki.
Ciasto podzielić na trzy części. Każdy kawałek rozwałkować na oprószonym mąką blacie, na ok 2 mm grubości., na kształt koła. Kroić jak pizzę na 8 części. Na każdą część od szerszej strony nakładać dżem i zwijać do węższej strony.
Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez około 25 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stopni. Przestudzone rogaliki posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!