Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki rozpływają się w ustach. Znikają z talerza zanim ostygną.
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 1148
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7131
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 1148
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7131
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone schłodzone masło, żółtka, cukier puder, jogurt i szczyptę soli. Zagnieść ciasto i owinąć w folię spożywczą. Włożyć na pół godziny do lodówki.
Ciasto podzielić na trzy części. Każdy kawałek rozwałkować na oprószonym mąką blacie, na ok 2 mm grubości., na kształt koła. Kroić jak pizzę na 8 części. Na każdą część od szerszej strony nakładać dżem i zwijać do węższej strony.
Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez około 25 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stopni. Przestudzone rogaliki posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!