Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki rozpływają się w ustach. Znikają z talerza zanim ostygną.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone schłodzone masło, żółtka, cukier puder, jogurt i szczyptę soli. Zagnieść ciasto i owinąć w folię spożywczą. Włożyć na pół godziny do lodówki.
Ciasto podzielić na trzy części. Każdy kawałek rozwałkować na oprószonym mąką blacie, na ok 2 mm grubości., na kształt koła. Kroić jak pizzę na 8 części. Na każdą część od szerszej strony nakładać dżem i zwijać do węższej strony.
Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez około 25 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stopni. Przestudzone rogaliki posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!