Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucho-drożdżowe kakaowe rogaliki z czekoladą polecam z mlekiem lub herbatą, znikają jeszcze ciepłe.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 234
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 234
Składniki
Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. Drożdże rozkruszamy do miski. Dodajemy śmietanę i cukier, mieszamy. Odstawiamy na 10-15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy kakao i ponownie zagniatamy.
Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy na kształt koła i dzielimy na 6 części. Na każdą część układamy kostkę czekolady, zwijamy tworząc rogalik. Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką, wykładamy rogaliki. Pieczemy 30-35 minut w 185 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)