Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruche i delikatne, rogaliki z nadieniem.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72660
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 539
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15591
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3418
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72660
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 539
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15591
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3418
Składniki
Śmietanę mieszamy z drożdżami i cukrem. Odstawiamy do lekkiego wyrośnięcia. Z maki, margaryny, jaj, wyrośniętych drożdży i soli zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy na cienki placek. Z ciasta wykrawamy równe i zgrabne trójkąty. Na szerszą stronę trójkąta nakładamy troszkę marmolady i zwijamy różki. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w temp. 160.C przez około 40 minut. Rogaliki po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem.