Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruche i delikatne, rogaliki z nadieniem.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2414
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1881
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2414
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1881
Składniki
Śmietanę mieszamy z drożdżami i cukrem. Odstawiamy do lekkiego wyrośnięcia. Z maki, margaryny, jaj, wyrośniętych drożdży i soli zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy na cienki placek. Z ciasta wykrawamy równe i zgrabne trójkąty. Na szerszą stronę trójkąta nakładamy troszkę marmolady i zwijamy różki. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w temp. 160.C przez około 40 minut. Rogaliki po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem.