Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucho-drożdżowe rogaliki z czekoladą to fajna propozycja do kawki ;)
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 528
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 620
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5225
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4741
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 964
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8460
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 528
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 620
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5225
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4741
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 964
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8460
Składniki
Śmietanę lekko podgrzewamy. Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki na minimum godzinę. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część wałkujemy na kształt koła i wycinamy 8 trójkątów. Na każdy trójkąt wykładamy kostkę czekolady i zwijamy ruloniki tworząc rogaliki. Rogaliki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 190 stopniach do zrumienienia. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)