Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucho-drożdżowe rogaliki z czekoladą to fajna propozycja do kawki ;)
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1631
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8334
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 247
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4327
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1631
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8334
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 247
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4327
Składniki
Śmietanę lekko podgrzewamy. Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki na minimum godzinę. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część wałkujemy na kształt koła i wycinamy 8 trójkątów. Na każdy trójkąt wykładamy kostkę czekolady i zwijamy ruloniki tworząc rogaliki. Rogaliki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 190 stopniach do zrumienienia. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)