Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucho-drożdżowe rogaliki z marmoladą różaną są mega kruche, maślane i delikatne. Polecam wypróbowanie przepisu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12890
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1464
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14168
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5875
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12890
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1464
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14168
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5875
Składniki
Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki na minimum godzinę ( możemy zrobić to na noc).
Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część wałkujemy na kształt koła i wycinamy 8 trójkątów. Na każdy trójkąt wykładamy pół łyżeczki marmolady różanej i zwijamy ruloniki tworząc rogaliki.
Rogaliki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 190 stopniach do zrumienienia.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)