Cudownie smaczne rogaliki, które stanowią smaczny dodatek do kawki :)
Krucho-drożdżowe rogaliki z serem
Składniki
- Ciasto :
- mąka pszenna 500 g
- drożdże świeże 50 g
- margaryna 250 g
- mleko 3/4 szklanki
- żółtka 2 szt
- jajo 1 szt
- cukier wanilinowy 1 łyżeczka
- Nadzienie serowe :
- twaróg 500 g
- śmietana 12% 5-6 łyżek
- cukier drobny 4-5 łyżek
Składniki
- Ciasto :
- mąka pszenna 500 g
- drożdże świeże 50 g
- margaryna 250 g
- mleko 3/4 szklanki
- żółtka 2 szt
- jajo 1 szt
- cukier wanilinowy 1 łyżeczka
- Nadzienie serowe :
- twaróg 500 g
- śmietana 12% 5-6 łyżek
- cukier drobny 4-5 łyżek

Etapy przygotowania
Na blat przesiać mąkę, zrobić dołek, pokruszyć drożdże i cukier, zalać ciepłym mlekiem. Przysypać mąką i czekać aż pojawią się bąbelki z drożdży. Następnie dodać resztę składników i zarobić ciasto. Ser połączyć ze śmietaną i cukrem. Ciasto podzielić na ok. 5 części, każdą rozwałkować w kształt koła i podzielić na 8 trójkącików. Na brzegu każdego kłaść nadzienie i zawijać.

Od razu układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować białkiem i piec w nagrzanym do ok.190 stopni piekarniku. przez ok. 15-20 min. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 172
Ostatnio komentowane przepisy
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 172



Składniki
- Ciasto :
- mąka pszenna 500 g
- drożdże świeże 50 g
- margaryna 250 g
- mleko 3/4 szklanki
- żółtka 2 szt
- jajo 1 szt
- cukier wanilinowy 1 łyżeczka
- Nadzienie serowe :
- twaróg 500 g
- śmietana 12% 5-6 łyżek
- cukier drobny 4-5 łyżek
Na blat przesiać mąkę, zrobić dołek, pokruszyć drożdże i cukier, zalać ciepłym mlekiem. Przysypać mąką i czekać aż pojawią się bąbelki z drożdży. Następnie dodać resztę składników i zarobić ciasto. Ser połączyć ze śmietaną i cukrem. Ciasto podzielić na ok. 5 części, każdą rozwałkować w kształt koła i podzielić na 8 trójkącików. Na brzegu każdego kłaść nadzienie i zawijać.
Od razu układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować białkiem i piec w nagrzanym do ok.190 stopni piekarniku. przez ok. 15-20 min. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego!