Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-07-2010
Wiele osób obawia się zakwasu,niepotrzebnie,to prosta sprawa.Ten chlebek jest ulubionym chlebem mojego męża,polecam!:-)
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29084
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 262
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 156
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33700
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2531
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29084
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 262
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 156
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33700
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2531
Składniki
Dokładnie mieszamy wszystkie składniki mikserem(końcówki haki).Ciasto powinno być dosyć luźne i klejące.Przekładamy je do małej(18-20 cm) keksówki wysmarowanej olejem słonecznikowym i wysypanej otrębami lub mąką.Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki.Jeżeli rano ciasto nie będzię wyrośnięte stawiamy je w ciepłe miejsce(latem na słońcu,zimą np na kaloryfer),żeby podwoiło objętość.Kiedy wyrośnie(NIE PIECZEMY NIEWYROŚNIĘTEGO CHLEBA!) smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy ziarnami(dynia,słonecznik,mak,sezam,siemię lniane,co lubimy)
Piekarnik rozgrzewamy do 240 st. C.Kiedy się nagrzeje wstawiamy chleb.Po 10 min. zmniejszamy temperaturę do 200-210 st. C i pieczemy jeszcze 30 min.
Przed pokrojeniem pozwólmy mu zupełnie wystygnąć,będzie JESZCZE;-) lepszy.
SMACZNEGO!
Przepis znalazłam na(w?) blogu LEŚNY ZAKĄTEK