Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybki przepis, bez cukru i jajek. Cukier tylko jako posypka.
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16626
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 276
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 440
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16626
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 276
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 440
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Margarynę posiekać z mąką.
Dodać marchewkę, wyrobić jednolite ciasto. Ciasto jest klejące, należy podsypywać obficie mąką podczas wałkowania. Kroić na kwadraty. Na każdy kwadrat nakładać powidła. Formować rogaliki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. ok 20 min. ( do zrumienienia). Rogaliki posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego:)