Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z tego przepisu jest lekki, miękki i puszysty. Dodatek miodu i masła nadaje chlebkowi delikatności.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 234
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 31
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 57
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 888
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 933
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 234
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 31
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 57
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 888
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 933
Składniki
Drożdże rozpuścić w połowie ciepłego mleka i miodzie, odłożyć w ciepłe miejsce. Do wyrośniętego rozczynu wsypać mąkę, dodać resztę mleka wyrabiać mieszadełkami około 7-8 minut.
Tak przygotowane ciasto przykryć ściereczką, odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dodać sól, rozpuszczone, przestudzone masło i ziarna słonecznika. Wyrabiać do połączenia się składników.
Wyłożyć na posypaną mąką deskę, uformować bochenek, włożyć do foremki keksowej, pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto naciąć ostrym nożem, posmarować wodą za pomocą silikonowego pędzelka. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut.