Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy, smaczny chlebek na otrębach z ziarnami... Domowe najlepsze ;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113037
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 411
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 752
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 566
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113037
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 411
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 752
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 566
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier, miód i poczekać aż drożdże się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek ciepłej wody i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na ok. 10 min. Następnie dodać pozostałe składniki (z wyjątkiem ziaren) i wymieszać.
Na końcu dodać wszystkie ziarna i wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do momentu, aż ciasto podwoi objętość. Następnie przełożyć do formy wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami. Wierzch posmarować woda i posypać np. siemieniem lnianym.
Piec ok. 40 min. w piekarniku nagrzanym do 210 stopni. Smacznego!