Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń w chlebku. Soczysta, aromatyczna i kolorowa!"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Z chlebka odkrawam jedną kromkę i ostrożnie wyjmuję cały miąższ (robię to za pomocą łyżki z długim trzonkiem).
Miąższ kruszę i dodaję do mięsa. Wsypuję też oczyszczone, pokrojone w kosteczkę papryki.
Czosnek obieram, przeciskam przez praskę do mięsa. Wbijam jajko, dodaję starty ser. Wyrabiam masę, przyprawiając ją solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego oraz tymiankiem.
Farszem nadziewam chlebek. Ciasno owijam go folią aluminiową. Piekę ok. godziny w temperaturze 180 st.
Porcja zawiera ok. 310 kcal
Porcja kosztuje ok. 2,50 zł
ok. 80 minŹródło: Tina