Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń w chlebku. Soczysta, aromatyczna i kolorowa!"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34684
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 915
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 375
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4006
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34684
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 915
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 375
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4006
Składniki
Z chlebka odkrawam jedną kromkę i ostrożnie wyjmuję cały miąższ (robię to za pomocą łyżki z długim trzonkiem).
Miąższ kruszę i dodaję do mięsa. Wsypuję też oczyszczone, pokrojone w kosteczkę papryki.
Czosnek obieram, przeciskam przez praskę do mięsa. Wbijam jajko, dodaję starty ser. Wyrabiam masę, przyprawiając ją solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego oraz tymiankiem.
Farszem nadziewam chlebek. Ciasno owijam go folią aluminiową. Piekę ok. godziny w temperaturze 180 st.
Porcja zawiera ok. 310 kcal
Porcja kosztuje ok. 2,50 zł
ok. 80 minŹródło: Tina