Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własna szyneczka upieczona. O niebo zdrowsza i przede wszystkim smaczniejsza.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24890
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6023
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 275
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24890
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6023
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 275
Składniki
Dokładnie umyć mięso pod bieżącą wodą i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Oprószyć mięso przyprawą Kucharek, solą, czarnym pieprzem świeżo zmielonym oraz majerankiem i wstawić do lodówki na całą noc.
Obrać czosnek i pokroić w plasterki, cebulę przekroić na połówki, dodać łyżkę masła, podgrzybki suszone i wodę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 1 1/2 godziny.
Sprawdzić czy mięso jest upieczone.
Wyjąć upieczoną szynkę na talerz i czekać aż przestygnie.
Ostudzoną szynkę pokroić na plastry i podawać z chlebem lub też żurawiną (moja żurawina jest własnej roboty). Smacznego !!!