Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczywo idealne na śniadanie, kolację, do pracy , szkoły i na wyjazd.
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 165
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15217
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 457
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 165
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15217
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 457
Składniki
Blaszka 24 X 24 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bulką tartą. Ciasto. Masło rozpuścić. Do miski przesiać mąkę do środka wkruszyć drożdże, posypać cukrem i zalać kilkoma łyżkami mleka. Gdy drożdże podrosną dodać resztę składników i wyrobić gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do podrośnięcia na ok. 50 minut.
Farsz. Brokuł pokroić w drobne różyczki i przesmażyć z rozgniecionym czosnkiem. Po przesmażeniu wymieszać z oliwkami, doprawić solą i pieprzem. Połowę wyrośniętego ciasta wyłożyć na spód blaszki. Równomiernie nałożyć farsz i przykryć resztą ciasta. Wierzch posmarować roztrzepanym żółtkiem z odrobiną mleka i soli. Posypać pestkami. Piec w 180 C 10 minut, potem w 170 C ok. 30 minut.