Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczywo idealne na śniadanie, kolację, do pracy , szkoły i na wyjazd.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 354
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 195
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 224
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 295
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 50
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 354
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 195
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 224
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 295
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 50
Składniki
Blaszka 24 X 24 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bulką tartą. Ciasto. Masło rozpuścić. Do miski przesiać mąkę do środka wkruszyć drożdże, posypać cukrem i zalać kilkoma łyżkami mleka. Gdy drożdże podrosną dodać resztę składników i wyrobić gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do podrośnięcia na ok. 50 minut.
Farsz. Brokuł pokroić w drobne różyczki i przesmażyć z rozgniecionym czosnkiem. Po przesmażeniu wymieszać z oliwkami, doprawić solą i pieprzem. Połowę wyrośniętego ciasta wyłożyć na spód blaszki. Równomiernie nałożyć farsz i przykryć resztą ciasta. Wierzch posmarować roztrzepanym żółtkiem z odrobiną mleka i soli. Posypać pestkami. Piec w 180 C 10 minut, potem w 170 C ok. 30 minut.