Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczywo idealne na śniadanie, kolację, do pracy , szkoły i na wyjazd.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Składniki
Blaszka 24 X 24 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bulką tartą. Ciasto. Masło rozpuścić. Do miski przesiać mąkę do środka wkruszyć drożdże, posypać cukrem i zalać kilkoma łyżkami mleka. Gdy drożdże podrosną dodać resztę składników i wyrobić gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do podrośnięcia na ok. 50 minut.
Farsz. Brokuł pokroić w drobne różyczki i przesmażyć z rozgniecionym czosnkiem. Po przesmażeniu wymieszać z oliwkami, doprawić solą i pieprzem. Połowę wyrośniętego ciasta wyłożyć na spód blaszki. Równomiernie nałożyć farsz i przykryć resztą ciasta. Wierzch posmarować roztrzepanym żółtkiem z odrobiną mleka i soli. Posypać pestkami. Piec w 180 C 10 minut, potem w 170 C ok. 30 minut.