Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie na kolację lub jako przystawka.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5153
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29574
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19147
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 897
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5153
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29574
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19147
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 897
Składniki
Cebulkę i kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, przyprawić solą, pieprzem i chili. Odstawić do przestygnięcia. Paprykę pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach, dodać do papryki. Posiekać pietruszkę lub szczypiorek i także dołożyć do papryki, wymieszać wszystko.
Ciasto drożdżowe (przepis znajdziecie wśród innych moich przepisów) rozwałkować i podzielić na trójkąty. Trójkąty nadziać kurczakiem i warzywami, zawinąć w rogaliki i ułożyć na blaszce wysmarowanej masłem. Piec ok. 20-25 minut w temperaturze 160-170 stopni.
Do bułeczek polecam sos czosnkowy lub pikantny sos na bazie ketchupu i przypraw: bazylia, oregano, chili. Przy rozrabianiu ciasta drożdżowego można do niego dodać zioła prowansalskie. Nadadzą mu delikatny aromat. Nadzienie można modyfikować wedle uznania, dodając np.: pieczarki lub inne, ulubione przyprawy. Smacznego!