Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, na delikatnym, pulchnym cieście pizza.
miska, okrągła forma do tarty,
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Wykonanie pizzy: Z ciasta wałkujemy placek o średnicy 25 cm.
Placek smarujemy ketchupem. Układamy plasterki szynki i na plasterki szynki, plasterki sera. Na plasterki sera układamy plasterki pomidora i kulki sera mozzarella. Posypujemy ziołami prowansalskimi, oregano.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 170 stopni Celsjusza i pieczemy 25 minut. Smacznego !!!