Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste placki, które mogą zastąpić pieczywo.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Mąkę, sodę, sól i jogurt wymieszać i dodawać tyle wody, aby zagnieść luźne ciasto, żeby się nie lepiło do rąk. Można podsypywać mąkę. Odstawić na 15 minut.
Odrywać kawałki ciasta, robić z nich kulki i rozpłaszczać na placki.
Smażyć placki z obu stron na oleju, tak by lekko zbrązowiały. Smacznego!