Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste placki, które mogą zastąpić pieczywo.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1185
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8759
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3144
Polecam.
Odsłon: 1947
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1185
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8759
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3144
Polecam.
Odsłon: 1947
Składniki
Mąkę, sodę, sól i jogurt wymieszać i dodawać tyle wody, aby zagnieść luźne ciasto, żeby się nie lepiło do rąk. Można podsypywać mąkę. Odstawić na 15 minut.
Odrywać kawałki ciasta, robić z nich kulki i rozpłaszczać na placki.
Smażyć placki z obu stron na oleju, tak by lekko zbrązowiały. Smacznego!