Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste placki, które mogą zastąpić pieczywo.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1317
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18485
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1317
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18485
Składniki
Mąkę, sodę, sól i jogurt wymieszać i dodawać tyle wody, aby zagnieść luźne ciasto, żeby się nie lepiło do rąk. Można podsypywać mąkę. Odstawić na 15 minut.
Odrywać kawałki ciasta, robić z nich kulki i rozpłaszczać na placki.
Smażyć placki z obu stron na oleju, tak by lekko zbrązowiały. Smacznego!