Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościej chyba być nie może. Niewiele, prostych składników, proste i bezproblemowe wykonanie, a w efekcie prosty, ale jakże aromatyczny i smaczny wypiek. Co tu dużo mówić… po prostu warto spróbować.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4940
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34401
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2076
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113759
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4940
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34401
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2076
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113759
Składniki
1) Do miski przesiać mąkę, dodać suche drożdże oraz sól i dokładnie wymieszać (świeże drożdże wcześniej pokruszyć). 2) Dodać oliwę, a następnie mieszając, stopniowo dodawać ciepłą wodę. 3) Na koniec dodać pokrojone suszone pomidory i mieszać, aż powstanie klejące ciasto. 4) Wyłożyć ciasto na oprószony mąką blat i wyrabiać przez 10 min. Z gotowego ciasto uformować kulkę, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko spłaszczyć, delikatnie natrzeć mąką, przykryć ściereczką i odstawić na 1,5 godziny w ciepłe miejsce. 5) Kiedy chlebek podwoi objętość, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 35-40 min. 6) Gotowy chleb ostudzić na kratce.