Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie dojrzałe banany i nie wiecie jak je wykorzystać polecam szybki i łatwy przepis na chlebek bananowy.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666265
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 90
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 531
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5736
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666265
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 90
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 531
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5736
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli, dodaj roztopione masło i jogurt, rozgniecione banany, następnie mąkę przesianą z proszkiem, sodą, cynamonem, wszystko dokładnie wymieszaj.
Dodaj posiekane orzechy i czekoladę. Keksówkę o wymiarach 15 x 26 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Wierzch możesz jeszcze posypać orzechami i czekoladą.
Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka. Smacznego.