Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie dojrzałe banany i nie wiecie jak je wykorzystać polecam szybki i łatwy przepis na chlebek bananowy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli, dodaj roztopione masło i jogurt, rozgniecione banany, następnie mąkę przesianą z proszkiem, sodą, cynamonem, wszystko dokładnie wymieszaj.
Dodaj posiekane orzechy i czekoladę. Keksówkę o wymiarach 15 x 26 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Wierzch możesz jeszcze posypać orzechami i czekoladą.
Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka. Smacznego.