Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie dojrzałe banany i nie wiecie jak je wykorzystać polecam szybki i łatwy przepis na chlebek bananowy.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 769
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1593
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6103
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8934
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 769
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1593
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6103
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8934
Składniki
Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli, dodaj roztopione masło i jogurt, rozgniecione banany, następnie mąkę przesianą z proszkiem, sodą, cynamonem, wszystko dokładnie wymieszaj.
Dodaj posiekane orzechy i czekoladę. Keksówkę o wymiarach 15 x 26 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Wierzch możesz jeszcze posypać orzechami i czekoladą.
Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka. Smacznego.