Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób chce piec chleb, jeść domowy, ale twierdzą, że to trudne. Dzisiaj przepis na chleb który jest łatwy i zawsze wychodzi a do tego jest przepyszny.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326684
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12121
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16991
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326684
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12121
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16991
Składniki
Ciepłą lecz nie gorącą wodę wlewamy do miski, wsypujemy dwie łyżeczki cukry i opakowanie drożdży - mieszamy i odstawiamy na ok 10 minut. Po tym czasie do drożdży wsypujemy mąkę, sól, płatki owsiane i ziarna. Wszystko razem mieszamy dokładnie i odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem do wyrośnięcia na ok godzinę.
Po tym czasie ciasto przekładamy do natłuszczonej keksówki. Nastawiamy piekarnik na 180-200 st. - zależy od piekarnika. Gdy się nagrzeje wkładamy chleb i pieczemy około godzinę. Po upieczeniu wyciągamy i studzimy na kratce. Smacznego!