Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób chce piec chleb, jeść domowy, ale twierdzą, że to trudne. Dzisiaj przepis na chleb który jest łatwy i zawsze wychodzi a do tego jest przepyszny.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3504
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4276
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74303
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3504
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4276
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74303
Składniki
Ciepłą lecz nie gorącą wodę wlewamy do miski, wsypujemy dwie łyżeczki cukry i opakowanie drożdży - mieszamy i odstawiamy na ok 10 minut. Po tym czasie do drożdży wsypujemy mąkę, sól, płatki owsiane i ziarna. Wszystko razem mieszamy dokładnie i odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem do wyrośnięcia na ok godzinę.
Po tym czasie ciasto przekładamy do natłuszczonej keksówki. Nastawiamy piekarnik na 180-200 st. - zależy od piekarnika. Gdy się nagrzeje wkładamy chleb i pieczemy około godzinę. Po upieczeniu wyciągamy i studzimy na kratce. Smacznego!