Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki są przepyszne, bardzo dobrze smakują tuż po upieczeniu ale także na drugi dzień.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 393
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1955
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 79
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 91
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 393
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1955
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 79
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 91
Składniki
Mąkę przesiać, dodać do niej drożdże, cukier, sól, oliwę, jogurt i całe jajko.
Ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić, tak aby było ono gładkie i elastyczne.
Miseczkę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Gdy ciasto wyrośnie, delikatnie je przerobić. Uformować wałek - lekko spłaszczając od góry (tak jak na kopytka) i pokroić na części (u mnie 10).
Bułeczki wyłożyć na oprószoną mąką blaszkę i pozostawić na około 30 minut do napuszenia.
Gotowe włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 18 minut. Smacznego ;)