Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1132
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 399
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3302
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 823
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1132
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 399
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3302
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 823
Składniki
Odrobiną masła wysmarować foremkę (ja miałam formę o wymiarach 25cm x 25cm). Chałkę pokroić na 1 cm kromki, każdą z jednej strony posmarować masłem. Ułożyć je w foremce jedną na drugą, skośnie, by na siebie zachodziły.
Jajko rozbić dokładnie mikserem z mlekiem, śmietanką, cukrem.
Kromki zalać masą, posypać rodzynkami, a następnie warstwą ciemnego cukru. Lekko przycisnąć, odstawić na 10 minut.
Piec około 30 minut w temperaturze 160ºC. W trakcie pieczenia można polewać mlekiem żeby góra za bardzo się nie spiekła. Wyjąć z piekarnika, posmarować cienką warstwą dżemu, natychmiast podawać. Najlepszy ciepły.
Smacznego :)