Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mamy dla Was przepis na pyszne mleczno-maślane bułeczki z dodatkiem miodu. Najlepiej smakują na ciepło, zaraz po upieczeniu. Smacznego! Wiecej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 820
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8197
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13063
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 400
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 134
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2253
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 820
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8197
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13063
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 400
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 134
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2253
Składniki
• Wszystkie składniki dodajemy je do dużej misy i wyrabiamy przez kilka minut • Wyrobione ciasto powinno być miękkie i elastyczne • Następnie ciasto przekładamy w ciepłe miejsce i pozwalamy mu wyrosnąć przez około 60 minut • Wyrośnięte ciasto dzielimy na porcje i formujemy z nich bułeczki które układamy na blacie pokrytym papierem • Przygotowanym porcją pozwalamy jeszcze wrosnąć przez około 30 minut • Tuż przed pieczeniem smarujemy wierzch bułeczek roztrzepanym jajkiem
• Bułeczki pieczemy w piekarniku nastawionym na 180° bez termoobiegu przez około 20 minut • Bułki wyciągamy gdy zaczną nabierać brązowego koloru • Po wyjęciu z piekarnika bułki możemy posmarować roztopionym masłem