Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mamy dla Was przepis na pyszne mleczno-maślane bułeczki z dodatkiem miodu. Najlepiej smakują na ciepło, zaraz po upieczeniu. Smacznego! Wiecej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Potrzebny był mi jogurt sojowy. Najpierw więc nauczyłam się robić własne domo...
Odsłon: 16
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3745
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 220
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 256
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3745
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 220
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 256
Składniki
• Wszystkie składniki dodajemy je do dużej misy i wyrabiamy przez kilka minut • Wyrobione ciasto powinno być miękkie i elastyczne • Następnie ciasto przekładamy w ciepłe miejsce i pozwalamy mu wyrosnąć przez około 60 minut • Wyrośnięte ciasto dzielimy na porcje i formujemy z nich bułeczki które układamy na blacie pokrytym papierem • Przygotowanym porcją pozwalamy jeszcze wrosnąć przez około 30 minut • Tuż przed pieczeniem smarujemy wierzch bułeczek roztrzepanym jajkiem
• Bułeczki pieczemy w piekarniku nastawionym na 180° bez termoobiegu przez około 20 minut • Bułki wyciągamy gdy zaczną nabierać brązowego koloru • Po wyjęciu z piekarnika bułki możemy posmarować roztopionym masłem
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb pszenny na zakwasie żytnim
Pieczywo
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Chleb pszenny na zakwasie żytnim
Super pyszny chleb pszenny z naturalnych składników na grilla.
Odsłon: 106
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 478