Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki są przepyszne, świetnie nadadzą się do szkoły, pracy bądź na wycieczkę. Przepis nie jest trudny a bułki wychodzą cudownie. Polecam!
Miska, blaszka, papier do pieczenia, mikser
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5458
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 965
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5101
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1389
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5458
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 965
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5101
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1389
Składniki
Na początku wymieszaj mąkę ze solą i odłóż na bok.
Następnym krokiem będzie zrobienia zaczynu. Do jego wykonania zamieszkajcie cukier, drożdże, wodę oraz oliwę. Odstaw go na 5 minut.
Po 5 minutach zmieszaj zaczyn z słuchamy składnikami.
Kolejnym krokiem będzie uformowanie bułeczek. Mi wyszło ok. 3 blaszki. Możecie bułki posypać makiem, pestkami dyni lub słonecznikiem, czym tylko chcecie.
Bułki wstawiacie do piekarnika na 10 minut na 220 stopni. Po 10 minutach przewracacie blaszki góra dół i jeszcze raz do piekarnika na 8 minut.
I wasze bułeczki są gotowe! Życzę smacznego:)