Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki są przepyszne, świetnie nadadzą się do szkoły, pracy bądź na wycieczkę. Przepis nie jest trudny a bułki wychodzą cudownie. Polecam!
Miska, blaszka, papier do pieczenia, mikser
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 292
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104582
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9093
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 292
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104582
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9093
Składniki
Na początku wymieszaj mąkę ze solą i odłóż na bok.
Następnym krokiem będzie zrobienia zaczynu. Do jego wykonania zamieszkajcie cukier, drożdże, wodę oraz oliwę. Odstaw go na 5 minut.
Po 5 minutach zmieszaj zaczyn z słuchamy składnikami.
Kolejnym krokiem będzie uformowanie bułeczek. Mi wyszło ok. 3 blaszki. Możecie bułki posypać makiem, pestkami dyni lub słonecznikiem, czym tylko chcecie.
Bułki wstawiacie do piekarnika na 10 minut na 220 stopni. Po 10 minutach przewracacie blaszki góra dół i jeszcze raz do piekarnika na 8 minut.
I wasze bułeczki są gotowe! Życzę smacznego:)