Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki są przepyszne, świetnie nadadzą się do szkoły, pracy bądź na wycieczkę. Przepis nie jest trudny a bułki wychodzą cudownie. Polecam!
Miska, blaszka, papier do pieczenia, mikser
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 784
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12305
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7442
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 784
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12305
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7442
Składniki
Na początku wymieszaj mąkę ze solą i odłóż na bok.
Następnym krokiem będzie zrobienia zaczynu. Do jego wykonania zamieszkajcie cukier, drożdże, wodę oraz oliwę. Odstaw go na 5 minut.
Po 5 minutach zmieszaj zaczyn z słuchamy składnikami.
Kolejnym krokiem będzie uformowanie bułeczek. Mi wyszło ok. 3 blaszki. Możecie bułki posypać makiem, pestkami dyni lub słonecznikiem, czym tylko chcecie.
Bułki wstawiacie do piekarnika na 10 minut na 220 stopni. Po 10 minutach przewracacie blaszki góra dół i jeszcze raz do piekarnika na 8 minut.
I wasze bułeczki są gotowe! Życzę smacznego:)