Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki są przepyszne, świetnie nadadzą się do szkoły, pracy bądź na wycieczkę. Przepis nie jest trudny a bułki wychodzą cudownie. Polecam!
Miska, blaszka, papier do pieczenia, mikser
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 518
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 422
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1520
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 518
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 422
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1520
Składniki
Na początku wymieszaj mąkę ze solą i odłóż na bok.
Następnym krokiem będzie zrobienia zaczynu. Do jego wykonania zamieszkajcie cukier, drożdże, wodę oraz oliwę. Odstaw go na 5 minut.
Po 5 minutach zmieszaj zaczyn z słuchamy składnikami.
Kolejnym krokiem będzie uformowanie bułeczek. Mi wyszło ok. 3 blaszki. Możecie bułki posypać makiem, pestkami dyni lub słonecznikiem, czym tylko chcecie.
Bułki wstawiacie do piekarnika na 10 minut na 220 stopni. Po 10 minutach przewracacie blaszki góra dół i jeszcze raz do piekarnika na 8 minut.
I wasze bułeczki są gotowe! Życzę smacznego:)