Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak rozpocząć dzień od świeżo upieczonych bułek . Dziś przepis na razowe bułeczki z włoskimi orzechami. Polecam
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15631
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1423
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12530
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15631
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1423
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12530
Składniki
W dużej misce wymieszać oba rodzaje mąki i sól. Dodać drożdże, wlać wodę i miód, wsypać orzechy włoskie, wymieszać tylko do połączenia składników. Przykryć folią spożywczą i zostawić na noc, w temperaturze pokojowej, do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat , podzielić na 10-12 części, uformować podłużne bułki, przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Do zimnego piekarnika włożyć kamień do pieczenia (lub blachę), nagrzać do temperatury 240 stopni. Szybkim ruchem przełożyć bułki na nagrzany kamień, piec przez około 15 minut. Studzić na kratce.