Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak rozpocząć dzień od świeżo upieczonych bułek . Dziś przepis na razowe bułeczki z włoskimi orzechami. Polecam
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 14
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 61
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11431
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 181
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 14
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 61
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11431
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 181
Składniki
W dużej misce wymieszać oba rodzaje mąki i sól. Dodać drożdże, wlać wodę i miód, wsypać orzechy włoskie, wymieszać tylko do połączenia składników. Przykryć folią spożywczą i zostawić na noc, w temperaturze pokojowej, do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat , podzielić na 10-12 części, uformować podłużne bułki, przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Do zimnego piekarnika włożyć kamień do pieczenia (lub blachę), nagrzać do temperatury 240 stopni. Szybkim ruchem przełożyć bułki na nagrzany kamień, piec przez około 15 minut. Studzić na kratce.