Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak rozpocząć dzień od świeżo upieczonych bułek . Dziś przepis na razowe bułeczki z włoskimi orzechami. Polecam
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 622
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1383
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25709
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 622
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1383
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25709
Składniki
W dużej misce wymieszać oba rodzaje mąki i sól. Dodać drożdże, wlać wodę i miód, wsypać orzechy włoskie, wymieszać tylko do połączenia składników. Przykryć folią spożywczą i zostawić na noc, w temperaturze pokojowej, do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat , podzielić na 10-12 części, uformować podłużne bułki, przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Do zimnego piekarnika włożyć kamień do pieczenia (lub blachę), nagrzać do temperatury 240 stopni. Szybkim ruchem przełożyć bułki na nagrzany kamień, piec przez około 15 minut. Studzić na kratce.