Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak rozpocząć dzień od świeżo upieczonych bułek . Dziś przepis na razowe bułeczki z włoskimi orzechami. Polecam
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 107
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 991
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 107
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 991
Składniki
W dużej misce wymieszać oba rodzaje mąki i sól. Dodać drożdże, wlać wodę i miód, wsypać orzechy włoskie, wymieszać tylko do połączenia składników. Przykryć folią spożywczą i zostawić na noc, w temperaturze pokojowej, do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat , podzielić na 10-12 części, uformować podłużne bułki, przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Do zimnego piekarnika włożyć kamień do pieczenia (lub blachę), nagrzać do temperatury 240 stopni. Szybkim ruchem przełożyć bułki na nagrzany kamień, piec przez około 15 minut. Studzić na kratce.