Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak rozpocząć dzień od świeżo upieczonych bułek . Dziś przepis na razowe bułeczki z włoskimi orzechami. Polecam
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 21948
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1898
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 21948
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1898
Składniki
W dużej misce wymieszać oba rodzaje mąki i sól. Dodać drożdże, wlać wodę i miód, wsypać orzechy włoskie, wymieszać tylko do połączenia składników. Przykryć folią spożywczą i zostawić na noc, w temperaturze pokojowej, do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat , podzielić na 10-12 części, uformować podłużne bułki, przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Do zimnego piekarnika włożyć kamień do pieczenia (lub blachę), nagrzać do temperatury 240 stopni. Szybkim ruchem przełożyć bułki na nagrzany kamień, piec przez około 15 minut. Studzić na kratce.