Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogale wypiekane najczęściej na 11 listopada, dzień św. Marcina, wykonane wg przepisu Ewy Wachowicz.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7867
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 294
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3098
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7867
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 294
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3098
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
Drożdże rozetrzeć w niewielkiej ilości mleka i mąki. Jajka utrzeć z cukrem i ucierając połączyć z miękkim masłem. Do utartej masy dodać mąkę, mleko oraz wyrośnięte drożdże. Wyrobić dokładnie ciasto i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Migdały, orzechy i mak zaparzyć mlekiem, zemleć w maszynce, dodać cukier, cukier waniliowy, łyżkę śmietany i dokładnie utrzeć.. Wyrośnięte ciasto podzielić na cztery równe części. Każdą część zagnieść, rozwałkować okrągły placek i pokroić na trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć porcję masy, uformować rogaliki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Z podanych składników wyszły 32 solidne rogale. Następnie wstawić do piekarnika i piec w temp.180 st. C przez 20 minut. Z cukru pudru i soku z cytryny utrzeć lukier, posmarować rogaliki i posypać posiekanymi orzechami.