Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś w sam raz na drugie śniadanie, podwieczorek czy jako słodki dodatek do popołudniowej kawy. Rogale z budyniem i rabarbarem.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 224
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1338
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8869
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 224
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1338
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8869
Składniki
1. Rabarbar kroimy w drobną kostkę i całość posypujemy cukrem i mieszamy 2. W rondlu podgrzewamy 300 ml mleka , w pozostałym mleku rozpuszczamy budyń i cukier. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy cały czas aż zgęstnieje. Studzimy 3. Wszystkie składniki na ciasto dobrze ze sobą zagnieść. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odkładamy na 2 godzinę do lodówki – możemy na dłużej. Nawet na całą noc
4. Ciasto kroimy na 3 równe części. Każdą z nich rozwałkowujemy na koło i dzielimy na 8 części. 5. Na szerszą część trójkąta nakładamy budyń oraz rabarbar. Zwijamy w rogalika 6. Rogaliki smarujemy masłem i posypujemy małą ilością cukru. 7. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w większych odstępach od siebie i pieczemy około 25-30 min w 180 stopniach (góra-dół)