Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło 8 szt. Idealne na śniadanie do szklanki mleka :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Mąkę wsypać do miski, zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże dodać cukier i trochę letniego mleka, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Do miski dodać pozostałe mleko, masło, wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Stolnicę oprószyć lekko mąka, wyłożyć wyrośnięte ciasto, przerobić i rozwałkować w formie koła. Ciasto podzielić na 8 trójkątów, na każdy położyć ulubiony dżem i formować rogale. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym i układać rogale, odstawić na 10 minut. Rogale posmarować rozbełtanym jajkiem, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 25-30 min. Smacznego