Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło 8 szt. Idealne na śniadanie do szklanki mleka :)
Polecam.
Odsłon: 474
Ta słodko-kwaśna zapiekanka z porem i grzybami jest wyjątkowym pomysłem na ob...
Odsłon: 3180
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2004
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12399
Polecam.
Odsłon: 474
Ta słodko-kwaśna zapiekanka z porem i grzybami jest wyjątkowym pomysłem na ob...
Odsłon: 3180
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2004
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12399
Składniki
Mąkę wsypać do miski, zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże dodać cukier i trochę letniego mleka, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Do miski dodać pozostałe mleko, masło, wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Stolnicę oprószyć lekko mąka, wyłożyć wyrośnięte ciasto, przerobić i rozwałkować w formie koła. Ciasto podzielić na 8 trójkątów, na każdy położyć ulubiony dżem i formować rogale. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym i układać rogale, odstawić na 10 minut. Rogale posmarować rozbełtanym jajkiem, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 25-30 min. Smacznego