Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niestety nie marcińskie ale pyszne
dowolne nadzienie – u mnie marmolada wieloowocowa Biedronka
cukier puder do oprószenia rogalików na sam koniec jak ostygną
Mąkę wraz z masłem oraz śmietanę zagnieść na gładkie ciasto. Owinąć je w folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę.
Po tym czasie wyciągnąć ciasto rozwałkować cienko (jeśli ciasto jest nieco klejące, to można je trochę podsypać mąką). Wyciąć trójkąty. Na podstawie każdego trójkąta umieścić marmoladę lub krem czekoladowy lub budyń lub owoc i zwinąć od szerszej krawędzi (podstawy trójkąta) do węższej (wierzchołka trójkąta), tworząc rogaliki.
Najlepiej na 30 minut przed pieczeniem schłodzić rogaliki w lodówce.
Schłodzone rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzać do 190-200st.C.
Włożyć rogaliki do piekarnik i piec przez ok. 15-20 minut (do zarumienia). Smacznego!
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4281
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 88
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 405
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 97
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 397
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4281
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 88
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 405
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 97
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 397
Składniki
dowolne nadzienie – u mnie marmolada wieloowocowa Biedronka cukier puder do oprószenia rogalików na sam koniec jak ostygną
Mąkę wraz z masłem oraz śmietanę zagnieść na gładkie ciasto. Owinąć je w folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnąć ciasto rozwałkować cienko (jeśli ciasto jest nieco klejące, to można je trochę podsypać mąką). Wyciąć trójkąty. Na podstawie każdego trójkąta umieścić marmoladę lub krem czekoladowy lub budyń lub owoc i zwinąć od szerszej krawędzi (podstawy trójkąta) do węższej (wierzchołka trójkąta), tworząc rogaliki. Najlepiej na 30 minut przed pieczeniem schłodzić rogaliki w lodówce. Schłodzone rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 190-200st.C. Włożyć rogaliki do piekarnik i piec przez ok. 15-20 minut (do zarumienia). Smacznego!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb z mąki migdałowej
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla - domowe placki
Chleb z mąki migdałowej
Idealny na diecie keto =)
Odsłon: 67
Bułki pszenne, zwykłe
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 3133