Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 226
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1460
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1827
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3493
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27729
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 226
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1460
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1827
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3493
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27729
Składniki
Przygotowanie Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy śmietanę i pokrojone w kostkę masło. Wszystkie składniki siekamy do uzyskania kruszonki. Składniki przekładamy na stolnicę posypaną mąką i zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto owijamy folią spożywczą i chłodzimy do godziny w lodówce. Ciasto dzielimy na cztery części i każdą z nich cienko wałkujemy. W razie potrzeby podsypujemy odrobiną mąki. Rozwałkowany placek dzielimy na osiem części, tak aby powstało osiem równych trójkątów. Na podstawie każdego trójkąta nakładamy nadzienie i dość ciasno zwijamy ku wierzchołkowi starając się, aby nadzienie nie wypłynęło. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki przed pieczeniem można schłodzić. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200 °C ( wcześniej nagrzewamy piekarnik ). Studzimy na kratce. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Smacznego