Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kruche, pyszne! Wystarczą 3 składniki i w krótkim czasie mamy pyszne domowe rogaliczki. Polecam!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 494
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16739
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 424
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 494
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16739
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 424
Składniki
Miękkie masło, mąkę i śmietanę dokładnie łączymy i wyrabiamy ciasto. Gotowe przekładamy do miski lub na talerzyk i odkładamy do lodówki na ok 30 min aby się schłodziło. Po tym czasie ciasto wyciągamy i dzielimy na 4 części. Każdą część rozwałkowujemy na koło, a każde koło dzielimy na 8 trójkącików. Nakladamy po łyżeczce nadzienia i zawijamy rogaliki zaczynając od szerszej strony. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 180 st przez ok 25-30 min. Smacznego!