Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kruche, pyszne! Wystarczą 3 składniki i w krótkim czasie mamy pyszne domowe rogaliczki. Polecam!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Miękkie masło, mąkę i śmietanę dokładnie łączymy i wyrabiamy ciasto. Gotowe przekładamy do miski lub na talerzyk i odkładamy do lodówki na ok 30 min aby się schłodziło. Po tym czasie ciasto wyciągamy i dzielimy na 4 części. Każdą część rozwałkowujemy na koło, a każde koło dzielimy na 8 trójkącików. Nakladamy po łyżeczce nadzienia i zawijamy rogaliki zaczynając od szerszej strony. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 180 st przez ok 25-30 min. Smacznego!