Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega proste i szybkie rogaliki nadziane czekoladą. Zamiast czekolady możemy użyć ulubionego dżemu. Polecam.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8290
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2857
Polecam.
Odsłon: 1510
Polecam.
Odsłon: 445
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8290
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2857
Polecam.
Odsłon: 1510
Polecam.
Odsłon: 445
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy masło i nożem dokładnie siekamy z mąką. Następnie dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto aż będzie gładkie. Ciasto dzielimy na cztery części i formujemy kulę. Wałkujemy na cieniutki okrągły placek. Kroimy na trójkąty (8 części). Na każdy trójkąt wykładamy kawałek czekolady i zwijamy rogalik. Rogaliki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)