Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega proste i szybkie rogaliki nadziane czekoladą. Zamiast czekolady możemy użyć ulubionego dżemu. Polecam.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy masło i nożem dokładnie siekamy z mąką. Następnie dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto aż będzie gładkie. Ciasto dzielimy na cztery części i formujemy kulę. Wałkujemy na cieniutki okrągły placek. Kroimy na trójkąty (8 części). Na każdy trójkąt wykładamy kawałek czekolady i zwijamy rogalik. Rogaliki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)