Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pewno do powtórki, najpewniej jeszcze przed świętami – może tym razem w jakieś wariacji?
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 655
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2043
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4033
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3982
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 655
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2043
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4033
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3982
Składniki
Masło, żółtka, śmietanę zagniatamy ze sobą. dodajemy budyń oraz mąkę. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Z ciasta formujemy małe wałeczki, obtaczamy z jednej strony w cukrze wanilinowym, zakrzywiamy by otrzymać półksiężyc i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy do momentu aż i zauważymy, że ciasteczka lekko zaczynają się rumienić czyli 12 – 15 minut, wtedy wyjmujemy i studzimy.