Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pewno do powtórki, najpewniej jeszcze przed świętami – może tym razem w jakieś wariacji?
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2922
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5324
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1658
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2922
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5324
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1658
Składniki
Masło, żółtka, śmietanę zagniatamy ze sobą. dodajemy budyń oraz mąkę. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Z ciasta formujemy małe wałeczki, obtaczamy z jednej strony w cukrze wanilinowym, zakrzywiamy by otrzymać półksiężyc i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy do momentu aż i zauważymy, że ciasteczka lekko zaczynają się rumienić czyli 12 – 15 minut, wtedy wyjmujemy i studzimy.