Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne rogaliki drożdżowe z czekoladą. Do ciasta nie potrzebujemy ani jajek,ani śmietany. Mięciutkie i puszyste. Polecam przepis.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 217
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 125
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27961
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 217
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 125
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27961
Składniki
Mleko wlewamy do garnczka, dodajemy masło i podgrzewamy do momentu, aż masło się rozpuści. Do lekko ciepłego mleka dodajemy drożdże i cukier. Odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na godzinkę do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy na kształt koła i dzielimy na 6 części. Na każdą część układamy kostkę czekolady, zwijamy tworząc rogalik. Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką, wykładamy rogaliki. Pieczemy 30-35 minut w 185 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)