Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojej mamy są najlepsze, po prostu przepyszne.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 182
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 382
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1743
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3288
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26778
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 182
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 382
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1743
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3288
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26778
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku, wsypać mąkę z cukrem, wbić jajka, wlać roztopione ostudzone masło, wyrobić dokładnie i odstawić do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką na grubość około 1 cm, kroić na kwadraty, następnie na trójkąty. Na samym brzegu ciasta położyć marmoladę, zwinąć tworząc rogaliki. Układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.