Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojej mamy są najlepsze, po prostu przepyszne.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 191
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 191
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku, wsypać mąkę z cukrem, wbić jajka, wlać roztopione ostudzone masło, wyrobić dokładnie i odstawić do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką na grubość około 1 cm, kroić na kwadraty, następnie na trójkąty. Na samym brzegu ciasta położyć marmoladę, zwinąć tworząc rogaliki. Układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.