Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakują podane z herbatą. Przepis pochodzi z 424. odcinak programu "Ewa gotuje".
Szklankę mleka wlać do garnka i doprowadzić do wrzenia. W reszcie rozpuścić budyń. Posłodzić ksylitolem. Dodać do gorącego mleka i ugotować. Dorzucić połamaną czekoladę. Wymieszać. Gdy czekolada się roztopi, odstawić do wystudzenia.
Do śmietany dodać cukier puder i cukier waniliowy. Wkruszyć drożdże. Wymieszać i zostawić na chwilę.
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać masło i wysiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wlać śmietanę z drożdżami i cukrem. Zagarnąć nożem. Gdy powstaną kluchy, wyrobić ciasto.
Podzielić na cztery równe części i każdą z nich rozwałkować na okrągły placek. Krążki podzielić na osiem równych wycinków.
Na każdy trójkąt nałożyć trochę przestudzonego budyniu i truskawkę (jeśli owoce są duże można przeciąć je wzdłuż na pół). Zwinąć rożki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 30 minut, aż rogaliki będą rumiane.
Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Pyszne drożdżowe rogaliki :) Przepis znaleziony w internecie :)
Odsłon: 48640
Pyszne mięciutkie rogaliki nadzienie można zrobić dowolne wg. swoich upodobań
Odsłon: 1327
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 13
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 34
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 101
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 949
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 218
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 13
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 34
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 101
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 949
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 218
Składniki
Szklankę mleka wlać do garnka i doprowadzić do wrzenia. W reszcie rozpuścić budyń. Posłodzić ksylitolem. Dodać do gorącego mleka i ugotować. Dorzucić połamaną czekoladę. Wymieszać. Gdy czekolada się roztopi, odstawić do wystudzenia.
Do śmietany dodać cukier puder i cukier waniliowy. Wkruszyć drożdże. Wymieszać i zostawić na chwilę.
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać masło i wysiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wlać śmietanę z drożdżami i cukrem. Zagarnąć nożem. Gdy powstaną kluchy, wyrobić ciasto.
Podzielić na cztery równe części i każdą z nich rozwałkować na okrągły placek. Krążki podzielić na osiem równych wycinków.
Na każdy trójkąt nałożyć trochę przestudzonego budyniu i truskawkę (jeśli owoce są duże można przeciąć je wzdłuż na pół). Zwinąć rożki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 30 minut, aż rogaliki będą rumiane.
Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla- domowe placki
Pieczywo
Chleb tygrysi
Bułki pszenne, zwykłe.
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 468
Chleb portugalski
Chleb portugalski jest jednym z najprostszych w przygotowaniu chlebów, a jedn...
Odsłon: 876