Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakują podane z herbatą. Przepis pochodzi z 424. odcinak programu "Ewa gotuje".
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 256
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1337
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4190
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1218
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 256
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1337
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4190
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1218
Składniki
Szklankę mleka wlać do garnka i doprowadzić do wrzenia. W reszcie rozpuścić budyń. Posłodzić ksylitolem. Dodać do gorącego mleka i ugotować. Dorzucić połamaną czekoladę. Wymieszać. Gdy czekolada się roztopi, odstawić do wystudzenia.
Do śmietany dodać cukier puder i cukier waniliowy. Wkruszyć drożdże. Wymieszać i zostawić na chwilę.
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać masło i wysiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wlać śmietanę z drożdżami i cukrem. Zagarnąć nożem. Gdy powstaną kluchy, wyrobić ciasto.
Podzielić na cztery równe części i każdą z nich rozwałkować na okrągły placek. Krążki podzielić na osiem równych wycinków.
Na każdy trójkąt nałożyć trochę przestudzonego budyniu i truskawkę (jeśli owoce są duże można przeciąć je wzdłuż na pół). Zwinąć rożki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 30 minut, aż rogaliki będą rumiane.
Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.