Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakują podane z herbatą. Przepis pochodzi z 424. odcinak programu "Ewa gotuje".
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 368
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 679
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 368
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 679
Składniki
Szklankę mleka wlać do garnka i doprowadzić do wrzenia. W reszcie rozpuścić budyń. Posłodzić ksylitolem. Dodać do gorącego mleka i ugotować. Dorzucić połamaną czekoladę. Wymieszać. Gdy czekolada się roztopi, odstawić do wystudzenia.
Do śmietany dodać cukier puder i cukier waniliowy. Wkruszyć drożdże. Wymieszać i zostawić na chwilę.
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać masło i wysiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wlać śmietanę z drożdżami i cukrem. Zagarnąć nożem. Gdy powstaną kluchy, wyrobić ciasto.
Podzielić na cztery równe części i każdą z nich rozwałkować na okrągły placek. Krążki podzielić na osiem równych wycinków.
Na każdy trójkąt nałożyć trochę przestudzonego budyniu i truskawkę (jeśli owoce są duże można przeciąć je wzdłuż na pół). Zwinąć rożki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 30 minut, aż rogaliki będą rumiane.
Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.