Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki nadziewane czekoladą
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 222
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 231
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 551
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 158
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 222
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 231
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 551
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 158
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem łyżeczki cukru.Tak powstały rozczyn połączyć z cukrem,solą,masłem(masło rozpuścić i ostudzić) jajami i mąką,wyrobić ciasto,następnie ostawić w ciepłe miejsce aBy podwoiło swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 lub więcej części w zależności od wielkości rogalików,rozwałkować na kształt kół,podzielić na 8 trójkątów,zawijać od najszerszej strony z kawałkami czekolady. Układać na blaszce,piec w 200 stopniach 8-10 min,ja w termoobiegu. SMACZNEGO !