Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki nadziewane czekoladą
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16085
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4886
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16085
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4886
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem łyżeczki cukru.Tak powstały rozczyn połączyć z cukrem,solą,masłem(masło rozpuścić i ostudzić) jajami i mąką,wyrobić ciasto,następnie ostawić w ciepłe miejsce aBy podwoiło swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 lub więcej części w zależności od wielkości rogalików,rozwałkować na kształt kół,podzielić na 8 trójkątów,zawijać od najszerszej strony z kawałkami czekolady. Układać na blaszce,piec w 200 stopniach 8-10 min,ja w termoobiegu. SMACZNEGO !