Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki nadziewane czekoladą
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 425
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 278
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1439
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 425
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 278
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1439
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem łyżeczki cukru.Tak powstały rozczyn połączyć z cukrem,solą,masłem(masło rozpuścić i ostudzić) jajami i mąką,wyrobić ciasto,następnie ostawić w ciepłe miejsce aBy podwoiło swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 lub więcej części w zależności od wielkości rogalików,rozwałkować na kształt kół,podzielić na 8 trójkątów,zawijać od najszerszej strony z kawałkami czekolady. Układać na blaszce,piec w 200 stopniach 8-10 min,ja w termoobiegu. SMACZNEGO !