Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki nadziewane czekoladą
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem łyżeczki cukru.Tak powstały rozczyn połączyć z cukrem,solą,masłem(masło rozpuścić i ostudzić) jajami i mąką,wyrobić ciasto,następnie ostawić w ciepłe miejsce aBy podwoiło swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 lub więcej części w zależności od wielkości rogalików,rozwałkować na kształt kół,podzielić na 8 trójkątów,zawijać od najszerszej strony z kawałkami czekolady. Układać na blaszce,piec w 200 stopniach 8-10 min,ja w termoobiegu. SMACZNEGO !