Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego do niedzielnej kawki. Drożdżowe rogaliki z powidłami.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6936
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30398
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29163
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6936
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30398
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29163
Składniki
1. Wszystkie składniki na rozczyn łączymy ze sobą, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy rozpuszczone, ostudzone masło, wbijamy jajka, wlewamy mleko, śmietanę, dodajemy sól oraz wyrośnięty rozczyn i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
3. Następnie ciasto rozwałkowujemy, kroimy na małe trójkąty, na środku układamy po łyżeczce powideł i zwijamy w kształt rogali.
4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym widelcem białkiem i pieczemy 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
5. Rogale przed podaniem można posypać cukrem pudrem. 6. Smacznego.