Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16233
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4979
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16233
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4979
Składniki
Drożdże rozrobić z cukrem w mleku. Mieszać do rozpuszczenia składników. Do miski wsypać mąkę, sól, cukier waniliowy, wbić jajka, wlać mleko z drożdżami i cukrem, dodać miękką margarynę. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przykryć i wstawić do lodówki na ok. 1 h. Ciasto podzielić na 4 części, każdą część rozwałkować na okrąg. Z okręgu wycinać trójkąty. Przy dłuższym boku kłaść powidło/ dżem i zwijać rulonik. Rogaliki posmarować białkiem i piec w 200 stopniach ok. 25 min. Posypać cukrem pudrem.