Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, słodkie rogaliki z dodatkiem prażonych jabłek to smak sam w sobie ;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112955
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 294
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 627
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 518
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112955
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 294
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 627
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 518
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i poczekać aż się rozpuszczą. Następnie wsypać kilka łyżek mąki i wlać ciepłe mleko, wymieszać i odczekać kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i rozgotować z cukrem na małym ogniu. Dodać cynamon i kaszę manną, wymieszać.
Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować w kształt koła i pokroić w trójkąty. Na każdy trójkącik kłaść nadzienie i zwijać rogaliki. Ułożyć na blasze, posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem i włożyć do piekarnika.
Piec w temp. 175 stopni przez ok. 25 min. Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!