Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość długi czas przygotowania znakomicie rekompensuje niepowtarzalny smak tych rogalików.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2141
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17969
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1982
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2141
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17969
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1982
Składniki
Ser zetrzeć na drobnej tarce, paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Żółtka wymieszać z 2 łyżkami wody i 1/4 łyżeczki soli. Ciasto rozmrozić, pokroić w trójkąty równoramienne, każdy z nich posmarować żółtkiem i oprószyć papryką. Przy podstawie trójkątów ułożyć łyżeczkę sera i kostkę papryki, zwijać, posmarować żółtkiem. Gotowe rogaliki włożyć na 30 min. do lodówki. Po tym czasie upiec w nagrzanym do 200 o C piekarniku (ok. 20 min.). Dekorować gałązkami natki pietruszki.