Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość długi czas przygotowania znakomicie rekompensuje niepowtarzalny smak tych rogalików.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2490
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 95
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 175
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 742
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2490
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 95
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 175
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 742
Składniki
Ser zetrzeć na drobnej tarce, paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Żółtka wymieszać z 2 łyżkami wody i 1/4 łyżeczki soli. Ciasto rozmrozić, pokroić w trójkąty równoramienne, każdy z nich posmarować żółtkiem i oprószyć papryką. Przy podstawie trójkątów ułożyć łyżeczkę sera i kostkę papryki, zwijać, posmarować żółtkiem. Gotowe rogaliki włożyć na 30 min. do lodówki. Po tym czasie upiec w nagrzanym do 200 o C piekarniku (ok. 20 min.). Dekorować gałązkami natki pietruszki.