Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość długi czas przygotowania znakomicie rekompensuje niepowtarzalny smak tych rogalików.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14277
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1662
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16303
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6566
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14277
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1662
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16303
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6566
Składniki
Ser zetrzeć na drobnej tarce, paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Żółtka wymieszać z 2 łyżkami wody i 1/4 łyżeczki soli. Ciasto rozmrozić, pokroić w trójkąty równoramienne, każdy z nich posmarować żółtkiem i oprószyć papryką. Przy podstawie trójkątów ułożyć łyżeczkę sera i kostkę papryki, zwijać, posmarować żółtkiem. Gotowe rogaliki włożyć na 30 min. do lodówki. Po tym czasie upiec w nagrzanym do 200 o C piekarniku (ok. 20 min.). Dekorować gałązkami natki pietruszki.