Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość długi czas przygotowania znakomicie rekompensuje niepowtarzalny smak tych rogalików.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1898
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3856
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3627
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 433
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1898
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3856
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3627
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 433
Składniki
Ser zetrzeć na drobnej tarce, paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Żółtka wymieszać z 2 łyżkami wody i 1/4 łyżeczki soli. Ciasto rozmrozić, pokroić w trójkąty równoramienne, każdy z nich posmarować żółtkiem i oprószyć papryką. Przy podstawie trójkątów ułożyć łyżeczkę sera i kostkę papryki, zwijać, posmarować żółtkiem. Gotowe rogaliki włożyć na 30 min. do lodówki. Po tym czasie upiec w nagrzanym do 200 o C piekarniku (ok. 20 min.). Dekorować gałązkami natki pietruszki.