Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie choroby dzieci się nie nudzą - oto efekt pracy z Synkiem. :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5737
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1188
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12363
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5206
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5737
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1188
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12363
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5206
Składniki
Z drożdży, ciepłego mleka, cukru i 5 łyżek mąki zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia.
Mąkę posiekać z margaryną i cukrami wanilinowymi. Dodać do tego wyrośnięty rozczyn wymieszany z 2 jajkami zarobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia (ja stawiam w misce na garnku z ciepłą woda i przykrywam ściereczką.
Odrywać ciasto po kawałku, rozwałkowywać na kształt koła, kroić na trójkąty. Nakładać konfiturę z róży i zwijać rogaliki. Gdy troszkę podrosną smarować rozbełtanym jajkiem i posypywać cukrem.
Piec 10-15 minut w temp. 180 stopni (grzałki góra-dól).
Smacznego. :)