Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie choroby dzieci się nie nudzą - oto efekt pracy z Synkiem. :)
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 16880
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1606
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 361
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1819
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 16880
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1606
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 361
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1819
Składniki
Z drożdży, ciepłego mleka, cukru i 5 łyżek mąki zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia.
Mąkę posiekać z margaryną i cukrami wanilinowymi. Dodać do tego wyrośnięty rozczyn wymieszany z 2 jajkami zarobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia (ja stawiam w misce na garnku z ciepłą woda i przykrywam ściereczką.
Odrywać ciasto po kawałku, rozwałkowywać na kształt koła, kroić na trójkąty. Nakładać konfiturę z róży i zwijać rogaliki. Gdy troszkę podrosną smarować rozbełtanym jajkiem i posypywać cukrem.
Piec 10-15 minut w temp. 180 stopni (grzałki góra-dól).
Smacznego. :)