Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki z marchewką i wiórkami kokosowymi, nadziewane marmoladą różaną to oryginalne połączenie, które każdego zachwyci. Rogaliki można nadziewać nutellą, dżemem lub innym dowolnymi owocami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2640
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2640
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, posiekać z masłem. Dodać cukier puder, startą na drobnej tarce marchewkę, wiórki kokosowe, szczyptę soli i śmietanę, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować na grubość 3-4 mm, pokroić w trójkąty. Na każdy włożyć porcję marmolady wymieszanej z konfiturą różaną.
Trójkąty z ciasta zwijać i formować rogaliki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posmarować sokiem z pomarańczy wymieszanym z cukrem waniliowym, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut.