Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki z marchewką i wiórkami kokosowymi, nadziewane marmoladą różaną to oryginalne połączenie, które każdego zachwyci. Rogaliki można nadziewać nutellą, dżemem lub innym dowolnymi owocami.
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1525
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13916
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 171
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1525
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13916
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 171
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, posiekać z masłem. Dodać cukier puder, startą na drobnej tarce marchewkę, wiórki kokosowe, szczyptę soli i śmietanę, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować na grubość 3-4 mm, pokroić w trójkąty. Na każdy włożyć porcję marmolady wymieszanej z konfiturą różaną.
Trójkąty z ciasta zwijać i formować rogaliki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posmarować sokiem z pomarańczy wymieszanym z cukrem waniliowym, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut.