Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 501
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5349
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3468
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 501
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5349
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3468
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z żółtkami, dodać śmietanę wymieszaną z drożdżami, cukrem waniliowym, solą, mąką, zagnieść starannie ciasto i przenieść do lodówki na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką. Wycinać kwadraty, nakładać marmoladę, zwijać rogaliki. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut na złoty kolor. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.