Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z żółtkami, dodać śmietanę wymieszaną z drożdżami, cukrem waniliowym, solą, mąką, zagnieść starannie ciasto i przenieść do lodówki na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką. Wycinać kwadraty, nakładać marmoladę, zwijać rogaliki. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut na złoty kolor. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.