Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe rogaliki z dodatkiem maku to pyszna propozycja dla każdego!
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 91
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4069
Przepis dnia
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 114
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 91
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4069
Przepis dnia
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 114
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Ciepłe mleko połączyć z maślanką i kilka łyżek dodać do drożdży, nasypać też kilka łyżek mąki. Wymieszać i pozostawić na kilka minut.Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe ustawić w ciepłym miejscu i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 60 min.
Następnie podzielić na 3 równe części.Każdą rozwałkować i podzielić na 8 trójkątów, które należy zwinąć tworząc rogalika. Rogaliki przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawić do napuszenia. Następnie posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać makiem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15 min. Smacznego!